Persluchtleidingen

Voor het transporteren van lucht in het persluchtsysteem heb je persluchtleidingen nodig. Het zijn aluminium persluchtleidingen waarvan de binnenzijde zeer glad is voor een betere geleiding van lucht. Door deze leidingen heb je een constante druk door de gehele systeem.


Meer lezen...

De speciaal ontworpen persluchtleidingen zorgen voor een optimale doorstroming van perslucht. Dit komt door de gladde afwerking aan de binnenkant. De buis is namelijk naadloos geëxtrudeerd, wat betekent dat het profiel van de buis naadloos gevormd is. Hierdoor ontstaat een minimale weerstand. Een ander groot voordeel is dat de buis corrosie bestendig is. De luchtleiding is heel licht in gewicht, waardoor de muur of dak weinig hoeft te dragen. De persluchtleidingen zijn te verkrijgen in 20 t/m 32 diameter rond en zijn 4 of 6 meter lang.


Een belangrijk punt is welke buis je moet gebruiken bij welke installatie. Het draait om de capaciteit en het vermogen van de compressor in combinatie met de totale lengte van het persleidingsysteem door de werkplaats. In de persluchtsystemen folder wordt hierover een tabel weergegeven. De ringleiding is de beste optie voor een persluchtsysteem, omdat hierdoor de drukverdeling veel beter is. De zakleidingen, de leidingen die naar beneden gaan richting het punt waar de perslucht benodigd is, zijn in diameter smaller dan de hoofdleiding. Mocht je in meerdere ruimtes gebruik willen maken van perslucht, is het verstandig om in alle ruimtes ringleidingen te plaatsen en aan te sluiten op een verdeelstation.


Om de persluchtleidingen aan elkaar te koppelen en vast te zetten aan de muur of dak is er een groot assortiment aan koppelingen en verloopstukken. Dit assortiment bestaat onder andere uit bevestigingsclips, koppelingen, kogelkranen en t-koppelingen.


Robin Snoek, onze industriële persluchtsystemen en werkplaatsinrichtingen expert ondersteund u graag met advies en een passende aanbieding voor uw situatie. Je kunt hem direct bereiken op +31 6 225 20 580 of een mail sturen naar rsnoek@airpress.nl.

6 producten

Van hoog naar laag sorteren
per pagina