Luchtslanghaspels

Heb jij een bedrijf waar perslucht onmisbaar is? En wil je dat de luchtslangen netjes opgeborgen worden na gebruik? Kies dan voor luchtslanghaspels, verkrijgbaar in wandmodel en vloermodel. Zo creëer je een veilige werkplek, netjes opgeruimd is wel zo netjes!

De Luchtslanghaspel is onmisbaar in autogarages, werkplaatsen, maar ook thuis is het ideaal om een luchtslanghaspel te gebruiken! Haspels zijn ideaal te gebruiken en dan ook onmisbaar op bijna iedere locatie waar wordt gewerkt met luchtdruk. De professionele haspels zijn veilig, oprolbaar, snel gebruiksklaar en zijn te verkrijgen in diverse soorten en maten.

Geen wirwar van luchtslangen, maar netjes opgerold na de klus!

9 producten

Van hoog naar laag sorteren
per pagina

Wat zijn de kenmerken van een luchtslanghaspel

Luchtslanghaspels worden vaak gebruikt in werkplaatsen, garages en industriële omgevingen waar perslucht nodig is voor gereedschap of machines. Door de slang op te rollen op een haspels, wordt voorkomen dat deze in de weg ligt of beschadigd raakt wanneer deze niet nodig is en kan deze gemakkelijk worden uitgerold wanneer de luchtslang nodig is. Sommige luchtslanghaspels zijn voorzien van een vergrendelingsmechanisme waarmee de slang op een bepaalde lengte kan worden vastgezet, zodat deze niet verder uitrolt dan nodig is.

In de garage, werkplaats of voor thuis, een luchtslanghaspel is overal handig te gebruiken. Door middel van een luchtslang (vaak wordt een stuk luchtslang bijgeleverd) koppel je de luchtslanghaspel met de (schroef)compressor. Je hebt alle vrijheid om te bewegen, zodat je gemakkelijk je werkzaamheden kan uitvoeren. Het bereik wordt vergroot en er zal geen wirwar van slangen meer zijn door de werkplaats, waardoor je veiliger werkt.

Wat doet een luchtslanghaspel

Een haspel transporteert gecomprimeerde perslucht uit de compressor richting de apparatuur, zoals persluchtgereedschap of een machine. De luchtslangen die op de haspels gemonteerd zijn kunnen een druk aan van 12, 13, 15, 16 of 20 bar (afhankelijk van het type haspel en luchtslang).

Voordelen van een luchtslanghaspel

  • Orde en netheid: Het opbergen van een luchtslang op een haspel zorgt voor een opgeruimde werkplek en voorkomt dat de slang in de weg ligt of beschadigd raakt. Dit zorgt voor een veiligere en efficiëntere werkomgeving.
  • Gemakkelijk te gebruiken: Met een luchtslanghaspel kan de luchtslang snel en gemakkelijk worden afgerold en opgerold, waardoor tijd en moeite wordt bespaard bij het handmatig verplaatsen van de slang.
  • Verlengt de levensduur van de slang: Door de slang op te bergen op een haspel wordt voorkomen dat deze wordt blootgesteld aan scherpe randen, olie of andere stoffen die de levensduur van de slang kunnen verkorten.
  • Flexibiliteit: Sommige luchtslanghaspels hebben een vergrendelingsmechanisme waarmee de lengte van de slang kan worden aangepast, zodat deze precies de juiste lengte heeft voor de taak die moet worden uitgevoerd.
  • Veiligheid: Een goed ontworpen luchtslanghaspel kan de kans op struikelen en vallen verminderen door de slang van de vloer te houden en te voorkomen dat deze in de weg ligt.

Welke luchtslanghaspels zijn er?

Er zijn twee verschillende modellen Airpress luchtslanghaspels, namelijk een wandmodel en een vloermodel. Elke luchtslanghaspel heeft zijn unieke eigenschappen, zoals een zelf oprollend of handmatig oprolsysteem en of de haspel kan draaien of niet. De meeste modellen zijn standaard uitgerust met insteekkoppelingen en insteeknippels.

Muurhaspel luchtslang

De naam zegt het al, deze muur luchtslanghaspel kun je monteren aan de muur. Bij deze haspels worden beugels geleverd, waardoor je de haspel op een muur kan bevestigen en de meeste modellen zijn draaibaar. Handig aan een luchtslanghaspel is dat deze niet veel ruimte inneemt, maar dat je wel de beschikking hebt over een luchtslang.

Deze slanghaspels zijn te verkrijgen met 8, 9, 12, 15 of 20 meter slang op de rol. Allen hebben een automatische oprol en blokkeer systeem, in principe zou je kunnen zeggen dat het een automatische luchtslanghaspel is. Door dit systeem wordt de slang op de juiste manier opgerold. De slangen zijn gemaakt van PVC/PU, PU of Hybrid slangen.

Vloermodel luchtslanghaspels

Vloermodel luchtslanghaspels zijn ideaal wanneer je op plaatsen geen wand hebt of vaak de slanghaspel moet verplaatsen. Neem bijvoorbeeld bouwlocaties, op deze plaats zijn vaak geen muren aanwezig, maar je moet het pneumatisch gereedschap wel aandrijven. Een compressor sleep je dan niet omhoog naar de tweede verdieping.

Met het vloermodel kun je de compressor beneden laten staan en de veel lichtere slang neem je dan mee naar boven. De persluchtslanghaspel vloermodellen zijn te verkrijgen met 30 meter slang en is te verkrijgen in handmatig oprollen of automatisch oprollen. Deze haspels zijn verkrijgbaar in draaibare modellen of vaste modellen.