Adsorptiedroger actie, profiteer nu!

Investeer in de toekomst van jouw bedrijf! Lever je oude koeldroger in, koop een adsorptiedroger en krijg €250,- cashback. Laat je gegevens achter in onderstaand formulier en dan nemen wij contact met jou op. Let op, deze actie is alleen geldig in 2022.

Voordelen van een adsorptiedroger!

  • Condens wordt gescheiden i.p.v. gedroogd, waardoor tot wel 99.99% condens gescheiden wordt
  • Geen nieuwe condensvorming na het proces bij omgevingstemperaturen onder de 3°C
  • Door de speciale coating in de filterpotten voorkom je ammoniak
  • Onderhoudskosten worden gereduceerd
  • ADS en OFAG3 voldoen minimaal aan ISO 8573-1 normering
  • OFAG3 produceert class zero perslucht

Waarom zou ik kiezen voor een adsorptiedroger in plaats van een koeldroger

De koeldroger koelt tot maximaal +3°C en de persluchtdroger tot maximaal -70°C. Ook de werking van beide machines is anders, want de adsorptiedroger scheidt het condens van de perslucht in plaats van dat perslucht gekoeld wordt. Resultaat is dat het condens wel voor 99,99% gescheiden wordt van de perslucht!

Drogers kunnen niet in een warme ruimte staan, omdat dan de koperensolderingen oplossen door het ammoniak. Voor de adsorptiedroger is dit geen probleem, omdat deze is voorzien van gecoate filterpotten. Voordeel hieraan is dat je geen slubvormige substantie krijgt van condens en ammoniak wat de adsorptiedroger kan aantasten.

Met een koeldroger krijg je geen 100% olievrije en schone perslucht. Door de temperatuur verschillen heb je altijd last van condens, ook na het droogproces. Condens kan dan de levensduur verkorten van de apparatuur, bijvoorbeeld door corrosie.

Doordat adsorptiedrogers uitgerust zijn met filtratiepotten, is de perslucht schoner doordat filtraat, condens, oliedeeltjes en stofdeelftjes eruit gefilterd worden. OFAG3 is bijvoorbeeld uitgerust met het A2 filter, dat is een actiefkoolstoffilter wat zorgt voor 100% olievrije, droge en schone perslucht! En dit komt ten goede voor het behoud van de robot en ook de kwaliteit van de melk!

Aan een koeldroger kan je geen reparaties uitvoeren. De adsorptiedroger kan juist gemakkelijk gerepareerd worden. Filtratiepotten zijn gemakkelijk te vervangen, evenals de geluiddempers, manometers en meer.

De adsorptiedrogers kan je voorzien van extra filtratie door andere/meer filterpotten toe te voegen. De ADS is bijvoorbeeld standaard uitgerust met een S en R filter, maar eventueel kan je een A2 filter toevoegen voor betere filtratie. Raadpleeg altijd wel de expert om problemen te voorkomen.

Conclusie, met een adsorptiedroger investeer je in de toekomst van het bedrijf!

Adsorptiedrogers van Airpress

OFAG3 adsorptiedrogers

De OFAG3 adsorptiedrogers zijn speciaal ontwikkeld om klasse 0 perslucht, ook class zero genoemd, te produceren. Deze adsorptiedroger is instelbaar tussen de -20°C en -70°C. OFAG 3 adsorptiedrogers worden uitgevoerd met een cycloonfilter, P filter, S filter, R filter en A2 filter.

ADS adsorptiedrogers

Het drukdauwpunt bij de ADS serie is standaard ingesteld op -40°C (-25°C en -70°C is op aanvraag beschikbaar). Deze adsorptiedroger is voorzien van twee filterpotten, namelijk voorfilter S (0,01 μm max.olieresidu 0,01 mg/m3) en nafilter R (0.1 μm). De kwaliteit van perslucht is Klasse 1 (ISO 8573-1).

Meer weten over de adsorptiedrogers?

Klik hier voor alle adsorptiedrogers. Mocht je nog vragen hebben, dan kan je altijd contact opnemen met Carol Temming. Zijn telefoonnummer is 06-53727001 of je kan jouw bericht mailen naar ctemming@airpress.nl.

Bekijk onze video over de werking van de OFAG3 adsorptiedrogers