APS BD Serie - Basic Direct Driven

De standalone schroefcompressoren APS-BD serie zijn direct aangedreven schroefcompressoren die efficiënter werken en energiebesparend zijn. Deze schroefcompressoren zijn voorzien van een inverter, IVR genoemd, waarmee het toerental van de schroefcompressor in te stellen is aan de hoeveelheid benodigde perslucht voor de productie.

Producten 1-36 van 40

Van hoog naar laag sorteren
Pagina
per pagina

Robin Snoek, onze industriële persluchtsystemen en werkplaatsinrichtingen expert ondersteund u graag met advies en een passende aanbieding voor uw situatie. U kunt hem direct bereiken op +31 6 225 20 580 of een mail sturen naar rsnoek@airpress.nl

Modellen APS BD Serie

De motor van deze schroefcompressor is een direct aangedreven motor zonder V-snaar en pulleys met een 100% overbreng. Door de directe koppeling kunnen de energiebesparingen wel oplopen tot wel 35%. Met IVR kun je de motor instellen aan de benodigde perslucht. En je bespaart niet alleen op de energiebesparing, maar ook zal er minder onderhoudskosten aan de schroefcompressor zijn. De schroefcompressoren zijn te verkrijgen van 30 pk t/m 50 pk.

De APS-BD serie is te verkrijgen in standalone model of standalone model met een droger. Bij de APS-BD serie worden er geen modellen met drukvat gebouwd, wat betekent dat je een drukvat moet hebben in het persluchtsysteem. Het voordeel van deze modellen is dat schroefcompressor minder grondoppervlakte inneemt vergeleken met een schroefcompressor met ketel. De schroefcompressoren kunnen op een nieuw en bestaand persluchtsysteem gekoppeld worden.

Kenmerkend aan alle schroefcompressoren is de productie van het aantal decibels. Alle schroefcompressoren zijn stille schroefcompressoren, zodat je eventueel er naast kan werken zonder dat je er last van hebt. Deze schroefcompressor kan eventueel dicht bij een kantoor gemonteerd worden. Alle schroefcompressoren kunnen aan een nieuw of bestaand persluchtsysteem gekoppeld worden.

Bedieningspaneel

Met de ES 4000 advanced controlesysteem met Multilogic kun je diverse parameters aflezen en instellen. Het controlesysteem is voorzien van een kleurenscherm en navigatieknoppen. Ook is het controlesysteem zo ingesteld dat de ES 4000 advanced de machine automatisch stopt in noodgevallen. Het controlesysteem is gemaakt voor IVR, om de schroefcompressor zo efficiënt mogelijk te laten lopen om nul-last uren te beperken, zodat de machine minder snel slijt en energiebesparend is.

Onderhoud

De schroefcompressor is gebouwd met een grote ventilator om het binnen in goed te koelen en warme lucht naar buiten te verplaatsen. De schroefcompressor zal hierdoor zijn beste prestaties geven. De panelen zijn eenvoudig te verwijderen voor het onderhoud. Daarbij is er een oliekijkglas verwerkt in het paneel, zodat je eenvoudig en snel het oliepeil in de machine kunt aflezen. Varianten met een koeldroger worden voorzien met een extra voor- en nafilter achter de droger.