APS Basic Serie - Basis schroefcompressoren

Basic series zijn de basis uitvoeringen van de schroefcompressoren. Het zijn compacte modellen met de belangrijke zaken als betrouwbaarheid, laag trillingsniveau en laag geluidsniveau. Deze compressoren moeten worden aangesloten op 400 volt. Het schroefblok is betrouwbaar, efficiënt en heeft een lange levensduur.

Producten 1-36 van 51

Van hoog naar laag sorteren
  1. Schroefcompressor APS 7.5 Basic 10 bar 7.5 pk/5.5 kW 690 l/min
    Schroefcompressor APS 7.5 Basic 10 bar 7.5 pk/5.5 kW 690 l/min 364807
    € 5.015,00 € 6.068,15
Pagina
per pagina

Robin Snoek, onze industriële persluchtsystemen en werkplaatsinrichtingen expert ondersteund u graag met advies en een passende aanbieding voor uw situatie. U kunt hem direct bereiken op +31 6 225 20 580 of een mail sturen naar rsnoek@airpress.nl

APS Basic serie modellen

De compacte modellen variëren van 240 l/min tot 1860 l/min met een vermogensbereik tussen de 3 tot 20 pk. Deze schroefcompressoren zijn te krijgen in een standalone model en Plug & Play. Bij Plug & Play kan de schroefcompressor met of zonder droger geleverd worden. Vanaf 5,5 pk worden deze basis schroefcompressoren uitgerust met een ster driehoek starter.

De schroefcompressoren tot en met 7,5 pk zijn te verkrijgen als start/stop systeem. De 7,5 pk schroefcompressoren is als start/stop systeem of met het ES 4000 Basic bedieningspaneel te verkrijgen. De ES 4000 Basic is al geïnstalleerd op schroefcompressoren vanaf 10 pk tot en met 20 pk.

Bedieningspaneel

Het ES 4000 Basic bedieningspaneel is eenvoudig te bedienen en gemakkelijk af te lezen door de pictogrammen. Je kunt onder andere het aantal draaiuren, fout- en onderhoud waarschuwingen en temperatuurweergave inzien. Daarbij zorgt het bedieningspaneel ervoor dat het systeem automatisch weer opstart na een stroomstoring. Daarbij komt dat de status van de compressor constant wordt weergegeven en een naloop functie heeft.

Installatie APS Basic Serie

De standalone schroefcompressor moet worden aangesloten op een persluchtsysteem met een drukvat en eventueel met droger. Een persluchtsysteem met droger zorgt voor nog betere kwaliteit perslucht. Door het compacte formaat kun je deze compressor ook in kleine ruimtes installeren waar geen schroefcompressor met drukvat kan staan.

Wanneer je een bedrijf hebt waarbij de eisen aan de kwaliteit van perslucht niet relevant is, maar wel een zelfstandige installatie wilt, dan is de Plug & Play schroefcompressor met alleen een drukvat een optie. Compressoren van 3 t/m 5,5 pk zijn uitgerust met een 200 liter drukvat, de 7,5 pk zowel in 200 als 500 liter drukvat en de 10 t/m 20 pk worden uitgerust met 500 liter drukvat. De compressor is eventueel ook aan te sluiten op een externe droger.

Wanneer de kwaliteit wel van belang is, is de Plug & Play schroefcompressor met drukvat en droger de beste optie. De lucht wordt direct gedroogd, waardoor de kwaliteit van de perslucht verhoogd wordt. De modellen, als het gaat om liter drukvat verdeling, is hetzelfde als bij de units zonder droger, echter worden deze schroefcompressoren uitgerust met een R134a koeler.

Alle schroefcompressoren in deze serie kunnen worden aangesloten op een nieuw of bestaand perslucht systeem. Is in het persluchtsysteem één of meerdere schroefcompressoren, drukvaten en/of drogers aangesloten, dan kunnen deze schroefcompressoren er mee samen werken.