OFM, de oplossing voor uw perslucht

Perslucht is een belangrijk aspect in het automatiseren van een systeem. Cilinders en ventielen worden immers bediend door, of komen in aanraking met perslucht. Deze componenten hebben het vaak zwaar te verduren en worden vaak toegepast in omstandigheden die verre van ideaal zijn. Stof, vocht en de omgevingslucht zijn vaak oorzaken van storingen aan deze systemen.

Om storingen tot een minimum te beperken heeft Airpress een compleet systeem ontwikkeld waarbij storingen, welke ontstaan door de kwaliteit van de perslucht, tot het verleden behoren. Hierbij is tevens rekening gehouden met prijs/kwaliteit maar ook met het ontzorgen van de klant. De OFM-set wordt compleet geassembleerd aangeleverd en na het simpelweg aansluiten van de slangen kan deze in bedrijf worden genomen.

Kwaliteit en betaalbaarheid is vaak moeilijk te combineren. Toch zijn wij er in geslaagd een conditionering samen te stellen die voldoet aan de kwaliteitseisen en betaalbaar is, de OFM conditionering van Airpress. Deze complete filtratie voldoet aan de ISO8573-1:2.3.1 norm wat betekent dat de perslucht uiterst goed is geconditioneerd. Met een fijnfiltratie van 0,01 µm, een drukdauwpunt van <-20°C en een olierestant van <0,005 mg/m³ beperkt u de kans op persluchtgerelateerde storingen tot een minimum. Het lage drukdauwpunt zorgt ervoor dat de luchtvochtigheid van de perslucht slechts minder dan 1% bedraagt. Het voorfilter is standaard voorzien van een automatische condensaftap van het type zero-loss.

OFM voor een betrouwbaar systeem:

  • 3µm voorfiltratie voorzien van automatische aftap (zero-loss)
  • 0,01µm microfilter voor het verwijderen van fijnstof
  • Membraandroger met gedraaide vezels voor langere contacttijd
  • Actief kool cassette voor een olierestant van minder dan 0,005 mg/m³

Benieuwd naar de verdere mogelijkheden? Bekijk ons assortiment hier! Of neem een kijkje in onze brochure: Bekijk hier de brochure.