Pneumatische tackers

Heb je het gevoel dat je niet alles kunt maken met de hamer? Of ben je juist op zoek naar een eenvoudig werkende machine waarmee je gemakkelijk kistjes in elkaar zet? En staat bij jouw efficiëntie en gebruiksgemak hoog in het vaandel? Maak dan kennis met de pneumatische tacker van Airpress!

Met de pneumatische tacker, ook wel de pneumatische nietmachine genoemd, werk je snel, eenvoudig, precies en veilig aan jouw projecten. Ben je decorateur en wil je decoraties vastnieten? Of ben je juist een meubelmaker en wil je graag stof op meubels vastzetten met nieten? Geen probleem, met de nietmachines van Airpress lukt het allemaal. Bovendien hebben we een breed assortiment nieten voor pneumatische tackers!

1 product

Van hoog naar laag sorteren
per pagina

Pneumatische tackers - geschikt voor diverse klussen!

Al jaren gebruiken professionals, doe-het-zelvers, klusjesmannen en decorateurs pneumatische nietmachines vanwege hun eenvoud, kracht en werkcomfort. Je kent het wel, met een gewone hamer of nietmachine die niet op lucht werkt, komt het voor dat je net niet genoeg kracht hebt om de niet in zijn geheel in het materiaal te krijgen. Door de kracht van perslucht krijg je dit juist wel voor elkaar.

Je hoeft geen specialist te zijn om deze machines te bedienen. Door het gebruiksgemak en de efficiëntie zullen alle gebruikers, ongeacht de ervaring, tevreden zij met deze machines. Wat bij ons hoog in het vaandel staat is comfort en veiligheid en hebben we de machine voorzien van een solide structuur, veiligheidsmechanismen en antisliphandgrepen.

Deze pneumatische tackers werken op perslucht die gegenereerd wordt door een compressor. Voordeel hieraan is dat er geen elektrische motor in de machine aanwezig is, waardoor deze tackers licht van gewicht zijn en ook zeer compact gebouwd.

Door de compacte bouw kan je eenvoudig en onder diverse omstandigheden gemakkelijk werkzaamheden uitvoeren. Ander voordeel hieraan is dat je veilig kan werken in ruimtes waar een verhoogd risico is op brand en ontploffingsgevaar. Ook wanneer de ruimtes stoffig of vochtig zijn kan je door blijven werken, dit in tegenstelling tot elektrische of accu tackers.

Door de veelzijdigheid waarvoor je de pneumatische nietmachine kan gebruiken, is deze in te zetten voor diverse klussen. Zetelbekleding, kistjes in elkaar zetten en ook isolatie vast nieten is geen probleem. Met gebruik van een luchttacker schiet je snel, precies, effectief en eenvoudig nietjes in het materiaal dat je wilt vastzetten zonder dat het jou veel kracht kost.

Pneumatische tackers van Airpress

Hoe werkt een pneumatische tacker

Met de drukknop activeer je de pneumatische tacker, de perslucht die wordt aangevoerd vanuit de compressor loopt dan door de machine om de niet met kracht te nieten in het materiaal. Onze tackers worden uitgerust met een neusbeveiliging, waardoor de machine pas geactiveerd wordt wanneer er druk is tussen de neus en het materiaal.

Pneumatische nietmachine met rubberen handvat

Door deze beveiliging werk je veilig binnen het bedrijf aan je projecten. Daarbij voorkom je met de neusbeveiliging dat je doorschiet, bijvoorbeeld wanneer je werkt met dunne en/of zachte materialen, zoals stof of licht hout.

Groot voordeel aan deze machines is dat je zeer precies te werk gaat, want de nieten worden door de druk van de perslucht in het materiaal geschoten op de plaats waar jij de neus van de machine zet.

Deze ergonomische professionele nietmachines hebben een handvat dat is gemaakt van rubber waardoor je niet alleen betere grip hebt, maar ook geen koude handen krijgt wanneer de perslucht door de machine stroomt. Het werkcomfort wordt hierdoor verbeterd, zeker wanneer je lang achter elkaar werkt.

In het magazijn passen Type 80 en/of Type 90 nieten van verschillende lengtes, wat afhankelijk is van het type machine. Zoals de pneumatische tacker type 80 met een magazijn waar 100 type 80 nieten tot een maximale lengte van 25 mm in passen.

Overweeg je om brads en nieten te gaan schieten, maar twee verschillende machines vind je teveel? Overweeg dan om een pneumatische combi tacker te nemen!

Met de Airpess pneumatische tacker kies je voor kwaliteit, precisie en professionaliteit!