Assteunen - Veilig en stabiel

Assteunen zijn bedoeld om het voertuig te ondersteunen. Deze steunen nemen het tilwerk over van de garagekrik of potkrik en zijn in hoogte verstelbaar. Doordat deze steunen in hoogte instelbaar zijn, is het eenvoudiger om de assteun onder het voertuig te zetten. Het voertuig blijft stabiel en veilig staan. Assteunen zijn te verkrijgen vanaf een capaciteit van 3 ton. Let er voor het voorkomen van ongelukken op dat je altijd rekening moet houden met een bepaalde capaciteit.

6 producten

Van hoog naar laag sorteren
 1. Assteunen JJ 12 ton 2 stuks 455-705 mm
  Assteunen JJ 12 ton 2 stuks 455-705 mm 72112
  € 204,26 € 118,17 € 142,99
 2. Assteun JJ 20 ton 420-680 mm
  Assteun JJ 20 ton 420-680 mm 72305
  € 313,39 € 181,30 € 219,37
 3. Assteun JJ 16 ton 670-1020 mm
  Assteun JJ 16 ton 670-1020 mm 72137
  € 209,63 € 121,28 € 146,75
 4. Assteunen JJ 3 ton 2 stuks 300-440 mm
  Assteunen JJ 3 ton 2 stuks 300-440 mm 72130
  € 37,23 € 21,54 € 26,06
per pagina

Je kunt een losse assteun of een set bestaande uit twee stuks bestellen. Bekijk de producten en plaats een bestelling in de webshop van Airpress. Bestellingen die op doordeweekse dagen voor 16:00 besteld worden, worden vandaag nog verzonden.

Assteunen voor extra veiligheid

Wil je de banden van de auto vervangen, of zijn de remblokken en rijmschijven aan vervanging toe? In dit soort gevallen moet de auto opgekrikt worden. Wanneer jij je auto hebt opgekrikt in de werkplaats wil je natuurlijk dat je zo veilig mogelijk kunt werken en er geen nare situaties ontstaan. Hiervoor kun je gebruik maken van assteunen.

Dit is een steun die je onder de as van de auto plaatst, nadat je de auto opgekrikt hebt met een garagekrik of potkrik. Ze nemen het gewicht van de auto over van de krik. Het wordt namelijk sterk afgeraden om een potkrik of garagekrik tijdens werkzaamheden onder spanning te laten staan. Assteunen zijn een stuk steviger en stabieler, waardoor een veilige situatie ontstaat.

Capaciteit ofwel belastbaarheid

Er zijn een aantal zaken waar je goed op moet letten bij de aanschaf van assteunen, waaronder de capaciteit. Dit wordt ook wel belastbaarheid genoemd en is het maximale gewicht dat de assteunen kunnen dragen. Om vervelende situaties met vallende auto’s te voorkomen is het van groot belang dat de assteunen die je gebruikt, het gewicht van de auto kunnen dragen.

Zorg er dus altijd voor dat je exact weet wat het gewicht van het voertuig is, voordat je de assteunen gebruikt. Je kunt het gewicht van de auto terugvinden in het instructieboekje. De meeste personenauto’s wegen tussen de 1.000 en 1.300 kg, terwijl een caravan of personenbus assteunen met hogere capaciteit nodig heeft. Wij verkopen assteunen vanaf een capaciteit van 3 ton, los of in een set.

Van 3 ton tot 20 ton

In het assortiment van Airpress vind je assteunen met een capaciteit van 3 ton tot 20 ton. Een assteun van 3 kan dus een auto of ander voertuig met een maximaal gewicht van 3000 kilo dragen. Doordat er een geraamte met poten om de assteun is gemaakt, is deze extra stabiel en blijft hij perfect op zijn plek staan. Een assteun met een capaciteit van 20 ton is geschikt voor het dragen van een zwaar voertuig zoals een tractor. Deze assteun is hoog, hoger dan een assteun voor een auto. Een tractor is immers een stuk hoger dan een auto.

Hoogte van de assteunen en de auto

Ook de maximale hoogte van de assteunen is van groot belang. De minimale hoogte moet namelijk lager zijn dan de maximale hoogte van de autokrik die je gebruikt. Echter speelt de hoogte van de auto ook een rol. Het is zo dat de ene auto hoger op de wielen staat dan een andere auto. Wanneer je auto hoog op de wielen staat dien je een assteun te gebruiken die over een wat hogere maximale hoogte beschikt. Anders kun jij de auto of ander voertuig namelijk niet omhoog houden.

Verstelbare assteunen

Omdat de ene auto hoger op de wielen staat dan de ander, zijn de assteunen uit ons assortiment in hoogte verstelbaar. Ze worden in de meeste gevallen per twee stuks verkocht, echter vind je in ons assortiment ook assteunen die los verkocht worden. Wij verkopen assteunen met een minimale hoogte van 192 mm tot 680 mm en een maximale hoogte van 440 mm tot 1170 mm.

De laatstgenoemde is de assteun JJ met een capaciteit van 20 ton, een minimale hoogte van 665 mm en een maximale hoogte van 1170 mm. Dit is een extra hoog model assteun dat over een spindel beschikt. Dankzij de spindel is de steun gemakkelijk in hoogte te verstellen. De standaard assteunen kun je in hoogte verstellen met gebruik van de ratel.

Assteun plaatsen onder een auto

Let er op dat een assteun niet bedoeld is voor het liften van een auto of ander voertuig, maar voor het ondersteunen ervan. Maar hoe gebruik je een assteun? Allereerst lift je de auto of ander voertuig met gebruik van een krik. Is het voertuig genoeg gelift? Dan kun je de steunen onder het voertuig zetten. Draai vervolgens aan de hendel totdat je op de hoogte van de krik bent. Daarna laat je de krik heel voorzichtig zakken, waardoor het voertuig rustig op de steunen steunt. Zodra je alle werkzaamheden uitgevoerd hebt zet je de krik weer onder het voertuig en pomp je net zo lang tot je de assteunen weer veilig onder het voertuig vandaan kunt halen.

Assteunen kopen doe je bij Airpress

Bekijk de diverse assteunen uit het aanbod van Airpress en plaats een bestelling in de webshop. Houd bij het kiezen van de juiste assteunen te allen tijde rekening met de capaciteit. Plaats je van maandag tot vrijdag voor 16:00 een bestelling? Dan worden de assteunen de zelfde dag nog verzonden. Wanneer de orderwaarde van je bestelling meer dan €50-, bedraagt nemen wij de verzendkosten voor onze rekening.

Bij vragen of opmerkingen staan we je graag te woord. Omdat we niet over een fysieke balie of showroom beschikken, helpen we je graag telefonisch of per e-mail verder. Bel voor meer informatie tijdens werkuren naar +31 (0)58 - 2 846 846 of stuur ons een e-mail. Vervolgens helpen we je zo goed mogelijk verder.