Kolomboormachines - Precies gaten boren

Kolomboormachines worden ook wel tafelboormachines genoemd en worden veelal gebruikt voor het nauwkeurig boren van gaten. Vooraf moet de juiste hoogte van de machine ingesteld worden, zodat men nooit te diep boort. De kolomboormachine kan op stahoogte geplaatst worden, zodat bukken tijdens het boren niet nodig is. Verder beschikt de machine afhankelijk van het model over versnellingen, 5, 12 of 16. Middels deze versnellingen wordt de RPM bepaald. Deze professionele machine is geschikt voor onder andere werkplaatsen, garages en industrieën.

Wij van Airpress verkopen deze machines in verschillende vermogens. Bekijk het aanbod en bestel een tafelboormachine. De bestelling wordt gratis verzonden.

6 producten

per pagina
Van hoog naar laag sorteren
 1. Kolomboormachines 16-980 16 versnellingen
  Kolomboormachines 16-980 16 versnellingen 77316
  € 337,00 € 407,77
 2. Machineklem 4
  Machineklem 4" 100 mm professioneel 77520
  € 45,58 € 55,15
 3. Kolomboormachine 22-1710 12 versnellingen
  Kolomboormachine 22-1710 12 versnellingen 77351
  € 714,00 € 863,94

6 producten

per pagina
Van hoog naar laag sorteren

Hoe werkt een kolomboormachine?

Kolomboormachines zijn in hoogte verstelbaar, waardoor het mogelijk is om met uiterste precisie gaten te boren. Maar hoe werkt een boormachine of tafelboormachine precies? Door aan de hendel aan de zijkant te draaien, zakt de boorkop in het materiaal. Het materiaal waarin geboord kan worden is onder andere aluminium, steen, hout en staal. In welk materiaal geboord kan worden, is geheel afhankelijk van de desbetreffende boormachine en de boor.

Kolomboormachines worden voorzien van een onderstel. In het onderstel van de tafelboormachine zitten gaten, zodat de boormachine op bijvoorbeeld de werkbank of de vloer bevestigd kan worden. Op deze manier blijft de kolomboormachine tijdens het boren stabiel staan en wordt het precisie boren zeer eenvoudig.

Aanbod van Airpress

Alle kolomboormachines uit het aanbod van Airpress zijn 230V. Echter heeft men de keuze uit machines met verschillende vermogens en aantallen versnellingen. Zo verkopen wij een kolomboormachine met 5 versnellingen, deze kolomboormachine heeft een vermogen van 350 watt. Daarnaast treft men in ons assortiment ook twee machines met 12 versnellingen, de 22-1600 en de 22-1710. De eerstgenoemde tafelboormachine heeft een vermogen van 750 watt, terwijl de laatstgenoemde kolomboormachine een vermogen heeft van 1100 watt. De 16-980 is een kolomboormachine met 16 versnellingen en een vermogen van 550 watt.

Welke kolomboormachine heb ik nog?

Er zijn diverse soorten kolomboormachines, waardoor er een keuze moet worden gemaakt. Welke kolomboor geschikt is voor een bepaalde toepassing, is afhankelijk van een aantal factoren. Zo speelt het materiaal waarin geboord moet worden een grote rol bij het kiezen van de juiste tafelboormachine. Denk hierbij ook aan de hoogte van de machine en de kracht van de motor. Het materiaal moet er onder kunnen liggen en de boor moet krachtig genoeg zijn om door het materiaal heen te boren.

Bestel de kolomboormachine online

Bekijk ons aanbod aan kolomboormachines en bestel een kolomboormachine in de webshop. Orders met een orderwaarde boven de €50-, worden geheel gratis verzonden. Voor 16:00 besteld is vandaag verzonden (op maandag t/m vrijdag).

Voor hulp bij het kiezen van de juiste tafelboormachine voor een bepaalde toepassing zijn wij bereikbaar door te bellen naar 058 284 6846. Liever mailen? Stuur dan een e-mail naar info@airpress.nl. Graag voorzien we van deskundig advies.