• heroicons/outline/check Gratis verzending vanaf € 100,- incl. BTW
  • heroicons/outline/check Bestellingen worden binnen 3 werkdagen verzonden
  • heroicons/outline/check Snelle service
  • heroicons/outline/check Meer dan 60 jaar ervaring

Bankschroeven - Werkstukken veilig bewerken

Bankschroeven kopen? Een stalen bankschroef is een werktuig waarmee je werkstukken vast kan klemmen, zodat hier bewerkingen aan kunnen worden verricht. Denk hierbij aan bijvoorbeeld zagen, boren, vijlen, schuren, schaven, lassen en slijpen. Wanneer je iets gaat bewerken op de werkbank, moet het werkstuk immers niet verschuiven. De bankschroeven zijn gemaakt van hoogwaardige kwaliteit staal en hebben vervangbare bekken. Voor situaties waarin je het materiaal goed wilt beschermen zijn speciale beschermbekken verkrijgbaar.

sort-descending
  • heroicons/outline/check Bestellingen worden binnen 3 werkdagen bezorgd
  • heroicons/outline/check Snelle service
  • heroicons/outline/check Klantbeoordeling 9.2/10
  • heroicons/outline/check 5% nieuwsbriefkorting
Stalen bankschroef 10" 250 x 265 mm met beschermbekken aluminium 250 mm Plug & Play
Normale prijs -14% € 265,36
Speciale prijs € 225,56 € 272,93
Stalen bankschroef 10" 22 x 330 mm
€ 334,34 € 404,55
Stalen bankschroef 8" 200 x 220 mm
€ 159,40 € 192,87
Stalen bankschroef 5" 125 x 160 mm
€ 118,74 € 143,68
Stalen bankschroef 4" 100 x 140 mm
€ 77,30 € 93,53
Stalen bankschroef 3" 75 x 120 mm
€ 71,26 € 86,22
Stalen bankschroef 6" 150 x 185 mm
€ 130,98 € 158,49
Bekijk details

7 producten

Iedere bankschroef voor op de werkbank is van hoge kwaliteit en beschikt over 12 jaar garantie. Bekijk de verschillende producten uit ons assortiment en plaats een bestelling.

Bankschroeven kopen bij Airpress

Bankschroeven zijn dus schroeven waarmee je een werkstuk vast kunt klemmen aan een werktafel. Het is een zwaar werktuig dat gemaakt is van staal en gezien wordt als een handige uitbreiding van de werkbank. Dankzij het gebruik van een bankschroef heeft men immers de handen vrij om het werkstuk te bewerken en kun je veilig klussen, zonder dat er ongelukken gebeuren.

Iedere bankschroef bestaat uit een beweegbare bek en een vaste bek waarmee het werkstuk stevig bevestigd wordt. Bovendien beschikt iedere bankschroef over een hendel waarmee je de kaken van de bankschroef kunt openen en sluiten. Ten slotte beschikt iedere bankschroef over een steunvoet. Deze steunvoet is vast of roteerbaar en wordt op de werktafel gemonteerd.

Hoe werkt een bankschroef?

Een bankschroef werkt als volgt. Iedere schroef beschikt zoals al vermeld over twee bekken. Een vaste bek en een bek die met de eerste bek mee beweegt wanneer je aan de hendel draait. Wanneer je met de klok mee aan de hendel draait, draai je de ene schroef dichter bij de andere schroef. Op die manier kun je het voorwerp waar je werkzaamheden aan wilt verrichten makkelijk vastklemmen. Draai de hendel van de bankschroef in tegenovergestelde richting om ervoor te zorgen dat het werkstuk weer los komt.

Welke bankschroef heb ik nodig?

Bij het kopen van bankschroeven voor een bepaalde toepassing is de bekbreedte van groot belang. Doordat er verschillende maten bestaan, kan het kiezen van de juiste bankschroef nog best lastig zijn. We maken het maken van de juiste keuze graag wat gemakkelijker. Zo heeft een mini bankschroef een bekbreedte van 50mm. Deze bankschroef is geschikt voor kleinere werk. Denk hierbij aan horlogemaken of modelbouw.

Kleine bankschroeven hebben een bekbreedte vanaf 75mm en zijn geschikt voor klein maar stevig werk, terwijl grote bankschroeven een bekbreedte hebben van minimaal 100m. Zeer grote bankschroeven hebben een bekbreedte vanaf 150mm en zijn net als grote bankschroeven geschikt voor het echte zware werk. In het assortiment van Airpress treft men bankschroeven met een maximale spanwijdte van 12.5, 14.5, 16, 20.5 en 26.5 cm.

Machineklem

Je vindt in ons assortiment ook verscheidene machineklemmen die geschikt zijn voor verschillende type machines. Zo kun je een machineklem gebruiken voor kolomboormachines en tafelboormachines. Echter zijn deze klemmen ook bruikbaar in combinatie met een reguliere freesmachine of een boorfreesmachine. Een machineklem heeft dezelfde functie als een bankschroef en wordt gebruikt voor het vastklemmen van materiaal voor machinale bewerkingen zoals zagen, boren en frezen.

Deze klem is geschikt voor het vastklemmen van werkstukken met een niet te grote afmeting, of voor werkstukken die een rechthoekig van vorm zijn. Omdat de bekken zich evenwijdig van elkaar bewegen, wordt een machineklem ook wel een parallelklem genoemd. Wij van Airpress verkopen een machineklem met een bekbreedte van 100mm en van 125mm.

Bijpassende beschermbekken

We raden aan om ook beschermbekken te bestellen. Deze bekken worden ook wel opzetbekken genoemd en zorgen ervoor dat het te bewerken materiaal beschermd wordt tegen de bekken van de bankschroef. We bieden de keuze uit drie verschillende bekken: aluminium bekken, rubberen bekken en prisma bekken. Aluminium beschermbekken zijn geschikt voor grove tot middelfijne producten, terwijl prisma beschermbekken geschikt zijn voor ronde en ovale materialen. Daarentegen zijn beschermbekken gemaakt van rubber ideaal voor verschillende soorten materialen, waaronder hout, kunststof en dunwandige buizen. Doordat de beschermbekken van een magneet zijn voorzien, zijn ze geheel gemakkelijk vast te klikken op de bankschroef.