De beste oplossing voor veehouders - Airpress

Al in 1967 reed meneer Doeke de Vries, oprichter van het merk Airpress, op zijn brommertje bij de verschillende veehouders in de regio langs om daar de Airpress compressoren aan te bieden. Deze veehouders en langzaamaan de meeste veehouders in Nederland hebben nu een Airpress compressor staan. Door deze jarenlange ervaring weten wij precies wat er benodigd is, maar kennen wij ook de eventuele valkuilen.

De ontwikkelingen binnen de veehouderij gaan ontzettend snel, veel werkzaamheden zijn ondertussen geautomatiseerd, gedigitaliseerd en hierdoor efficiënter gemaakt. Zo ook de persluchtsystemen. De nieuwe X Serie schroefcompressoren zijn verkrijgbaar in diverse uitvoeringen van 7,5 pk tot 120 pk. De compressoren verhogen de efficiëntie met 2-3% door het direct gekoppelde schroefblok. Door de permanent magneet motoren kan de energie besparing oplopen tot 15% en kiest u voor een compressor met inverter dan bespaart u door de frequentie regelaar nog eens 30%. Ook de besparing op onderdelen is gemiddeld een 35% lager dan bij andere aanbieders, simpelweg door de kostprijs van de onderdelen bij Airpress.

Optimale prestaties door de continue doorontwikkeling van onze oplossingen!

Benieuwd naar onze oplossingen? Laat ons u meer vertellen!

Neem contact met ons op!

Carol Temming is onze expert op het gebied van persluchtoplossingen voor de veehouderij techniek. Geef ons je gegevens en we nemen zo snel mogelijk contact met je op, of bel Carol direct +31 6 537 27 001, een mail sturen kan ook ctemming@airpress.nl

Persluchtconditionering voor veehouders

Door de perslucht perfect te conditioneren zorgen we voor een zo efficiënt mogelijke installatie. Hierdoor bespaart u op de onderhoudskosten van de installatie. Door middel van onze adsorptiedrogers profiteert u van de nieuwste technologie op het gebied van filters voor de perslucht in de vorm van voorfilters, nafilters en actief koolfilters.

Meer lezen over onze adsorptiedrogers of alle mogelijkheden bekijken.

Michel van Ravenswaaij over de OFAG3 adsorptiedrogers van Airpress.


Airpress schroefcompressoren, de beste oplossing voor veehouderijen

Omdat we bij Airpress heel goed weten dat het kiezen van de juiste compressor voor uw bedrijf en investeren voor de toekomst geen gemakkelijke taak is, willen we u vanaf het begin van uw onderzoek ondersteunen.

Tegenwoordig verandert de wereld van de landbouw snel. Alles is nu geautomatiseerd, wat zorgt voor een veel hogere output terwijl je meer flexibiliteit hebt in je dagelijkse taken. De omgevingsomstandigheden op een boerderij zijn echter zwaar (concentratie van vocht en ammoniak).

Daarom zal ongeschikte apparatuur snel kapot gaan en overlast veroorzaken. Onverwachte stilstand is een enorme bron van stress voor uw veestapel, net als voor u. Voorkom deze onnodige problemen en kies voor het beste met Airpress.

Airpress X Serie

Door constant door te ontwikkelen investeert Airpress in de toekomst van perslucht. De X Serie is hier het voorbeeld van, een nieuwe serie schroefcompressoren die vooraan staan op het gebied van innovatie. De X Serie schroefcompressoren zijn beschikbaar van 5.5 kW tot wel 90 kW en beschikbaar in zowel vast toerental of inverter.

De compressoren tot 15kW zijn beschikbaar met een twee-traps schroefblok, waardoor ze nog beter presteren dan met een enkel traps schroefblok. De X Serie is beschikbaar als een seperate compressor, compressor met drukvat en compressor met drukvat en droger.

Airpress Basic Serie

Basic schroefcompressoren van Airpress zijn geschikt voor vele verschillende industrieën. De professionele oplossingen en het gebruiksgemak maken ze betrouwbaar voor vele jaren gebruik. Olie geïnjecteerde schroefcompressie modules zorgen ervoor dat u meer lucht krijgt voor een lagere investering en met lagere energie kosten.

Daarnaast kan er door oliegesmeerde schroefcompressoren continu gewerkt worden zonder een vereiste uitvaltijd voor systeemkoeling. Het toevoegen van een adsorptiedroger aan de installatie zal zorgen voor olievrije perslucht.

Kleinere schroefcompressoren en wat mobielere zuigercompressoren voor veehouderijen

Heeft u niet een vaste installatie nodig en wilt u bijvoorbeeld ook graag de compressor meenemen over het terrein? Dit zijn vaak situaties die wij zien bij bijvoorbeeld Varkenshouderijen en mesthaantjes.

Varkenshouderijen

Sommige varkenshouderijen maken gebruik van een breikeuken, hier zetten ze vaak een kleinere schroefcompressor, bijvoorbeeld de Airpress 4 Basic Combi of de Airpress 5.5 Basic Combi. Dit is afhankelijk van het luchtverbruik van de breikeuken. Hier wordt uiteraard een adsorptiedroger dan bij gebruikt om de kwaliteit van de lucht te kunnen waarborgen. In sommige gevallen is de afname van lucht zo klein dat het zelfs mogelijk is om een zuigercompressor neer te zetten met een behoorlijk buffervat zoals onze Airpress K Serie.

Compressoren in de varkenshouderijen
Compressoren in veehouderijtechnieken - mesthaantjes

Mesthaantjes

Als de hanen slachtrijp zijn en de schuur leeg is wordt bij deze houderijen vaak lucht gebruikt die geproduceerd kan worden door een zuigercompressor. Bijvoorbeeld de Airpress HL 375-100, de Airpress HL 425-100 of de Airpress HK 425-150. Hierbij is een persluchtdroger niet van toepassing omdat deze compressoren dan los meegenomen worden door de schuur.

Geitenhouders

Er zijn verschillende soorten carousels voor het melken van de geiten, de meest voorkomende zijn de 80 tot 120 stands waarbij er ongeveer 1300 geiten in een uur gemolken kunnen worden. Elke stand in een carousel heeft lucht nodig voor bijvoorbeeld de tepelvoering, diverse kleppensystemen en selectie poorten. Hoeveel lucht benodigd is varieert en is sterk afhankelijk van het aantal stands dat gebruikt kunnen worden. Meestal wordt er bij het gebruik van een carousel gebruik gemaakt van een schroefcompressor omdat er over het algemeen langdurig lucht vereist is, de schroefcompressor is dan beter geschikt dan de zuigercompressor. Bij de schroefcompressor wordt dan vaak een adsorptiedroger gebruikt om de lucht droog en schoon te maken zodat de carousel langdurig en optimaal presteert. Om precies te weten hoeveel lucht er nodig is, en dus welke compressor perfect past bij uw vraag naar lucht, kunnen wij een flowmeting verrichten zodat wij het juiste advies uit kunnen brengen!

Geitenmelken

Neem contact met ons op!

Carol Temming is onze expert op het gebied van persluchtoplossingen voor de veehouderij techniek. Geef ons je gegevens en we nemen zo snel mogelijk contact met je op, of bel Carol direct +31 6 537 27 001, een mail sturen kan ook ctemming@airpress.nl