Oliegesmeerde compressor

Bij oliegesmeerde compressoren worden onderdelen van de compressor gesmeerd, waardoor de pomp langer meegaat en de compressor duurzamer is. Deze type compressoren vind je in iedere serie compressoren van Airpress, zowel voor de doe-het-zelver als voor de professionele industrie.

Laat ons je helpen, wat wil je met de compressor op olie gaan doen?

Airpress verkoopt diverse compressoren, bekijk het assortiment van Airpress en bestel de oliegesmeerde compressor naar wens.

Producten 1-36 van 86

Van hoog naar laag sorteren
 1. Compressor LC50-2.0 VRB 8 bar 1.5 pk/1.1 kW 138 l/min 50 l
  Compressor LC50-2.0 VRB 8 bar 1.5 pk/1.1 kW 138 l/min 50 l 8LC50-2.0
  € 177,87 € 115,89 € 140,23
 2. Compressor LC 24-1.5 VRB 8 bar 1.5 pk/1.1 kW 125 l/min 24 l
  Compressor LC 24-1.5 VRB 8 bar 1.5 pk/1.1 kW 125 l/min 24 l 8LC24-1.5
  Waardering:
  95%
  (4)
  € 141,72 € 75,44 € 91,28
Pagina
per pagina

De oliegesmeerde compressor is een duurzame compressor

Compressoren op olie worden in top conditie gehouden door middel van smering van de vitale delen. Draaiende en bewegende delen zoals een krukas, zuiger, lagers en de drijfstang worden door olie gesmeerd en lopen hierdoor niet vast tijdens het pompproces. Ook zullen verbrandingsresten en metaaldeeltjes geabsorbeerd worden, want door vervuiling kan de compressorpomp van de compressor verstopt en mogelijk beschadigd raken.

Groot assortiment aan oliegesmeerde compressoren

Het Airpress assortiment bestaat uit een grote variëteit aan oliegesmeerde compressoren met elk hun eigen kwaliteiten. De oliegesmeerde compressor is er voor de doe-het-zelver, garages en ook voor industriële bedrijven. Welke type compressor jij nodig hebt, is zeer afhankelijk van de werkzaamheden.

Werkzaamheden die je kan uitvoeren met oliegesmeerde compressoren

Met iedere oliegesmeerde compressor kan je banden oppompen en schoonblazen, maar voor zware werkzaamheden zoals boren, zandstralen en verfspuiten heb je een krachtige oliegesmeerde compressor nodig. Op onze blog "Compressor kopen waar moet ik op letten?" vind je meer informatie over welke effectieve capaciteit de compressor nodig heeft voor bepaalde klussen en waar je nog meer rekening mee kan houden bij de keuze van jouw compressor.

Oliegesmeerde compressor voor verfspuiten?

De compressor op olie is zeer geschikt voor verfspuit werkzaamheden, maar wanneer de perslucht van hoge kwaliteit moet zijn, zul je oliedeeltjes en condens moeten filteren, bijvoorbeeld met olie/waterafscheider. Een andere optie is om een olievrije compressor te kopen, maar ook hierbij dien je filters toe te voegen voor een hoge kwaliteit aan perslucht.

Oliegesmeerde compressor in de bouw

Onderhoud aan een compressor op olie

De oliegesmeerde compressor kent drie belangrijke onderhoudspunten, namelijk olie bijvullen en vervangen, luchtfilter schoonmaken en vervangen en condens aftappen uit het drukvat. Olie is bij dit type compressor een zeer belangrijk onderhoudspunt. Via het kijkglas van de compressor kan je het niveau zien van de olie dat in de compressor aanwezig is. Ons advies is daarbij om na één jaar de olie te vervangen. Andere belangrijke onderhoudspunten aan de compressor vind je op onze blog over compressor onderhoud.

Welke voordelen heeft een compressor op olie?

Om een beeld te krijgen van de voordelen, worden deze hieronder op een rij gezet:

 • Oliegesmeerde compressoren zijn duurzame compressoren;
 • Ruim aanbod aan oliegesmeerde compressoren, van de doe-het-zelver tot professionele modellen.

Compressor op olie kopen?

Bekijk ons ruime assortiment aan persluchtcompressoren en plaats een bestelling in onze webshop, bestellingen boven de boven de € 50,- worden gratis verzonden. Wanneer er vragen zijn over een bepaalde compressor of de toepassing ervan, dan zijn wij telefonisch en per mail bereikbaar. Onze locaties beschikken niet over een balie of showroom.

Neem contact met ons op wanneer je advies nodig hebt, wij zijn op werkdagen telefonisch bereikbaar via 058 284 6846. Het is ook mogelijk om een e-mail te sturen naar info@airpress.nl. Onze deskundige medewerkers helpen graag bij het maken van de juiste keuze.