Olievrije compressor

Wil je een compressor kopen met weinig onderhoud, kies dan voor een olievrije compressor. Bij deze onderhoudsvriendelijke compressor heb je maar twee onderhoudspunten, namelijk het condenswater aftappen en het luchtfilter reinigen/vervangen. Ander groot voordeel is dat de compressor olievrije perslucht uitstoot, wat als voordeel biedt dat je de compressor kan gebruiken voor werkzaamheden waarbij olievrije perslucht benodigd is zoals schoonspuiten van kwetsbare apparatuur. Olievrije compressor kopen? Twijfel niet en bestel er één in onze webshop.

Laat ons je helpen, wat wil je met de olievrije compressor gaan doen?

17 producten

Van hoog naar laag sorteren
 1. Stille olievrije compressor LMO 25-250 8 bar 2 pk/1.5 kW 150 l/min 24 l
  Stille olievrije compressor LMO 25-250 8 bar 2 pk/1.5 kW 150 l/min 24 l 36862
  Waardering:
  100%
  (1)
  € 375,00 € 453,75
 2. Stille Olievrije Compressor LMO 50-270 8 bar 2 pk/1.5 kW 185 l/min 50 l
  Stille Olievrije Compressor LMO 50-270 8 bar 2 pk/1.5 kW 185 l/min 50 l 36504
  Waardering:
  100%
  (1)
  € 454,86 € 550,38
per pagina

Compressor olievrij, eenvoudig in gebruik

Met de olievrije compressor haal je een gemakkelijk te onderhouden compressor in huis, omdat de compressor slechts twee onderhoudspunten heeft. Het eerste onderhoudspunt is condens uit het drukvat aftappen om corrosie te voorkomen en het tweede onderhoudspunt is het luchtfilter regelmatig schoonmaken. Daarbij adviseren wij om minimaal één keer per jaar de luchtfilters te vervangen. Voor meer onderhoudsadvies, bekijk onze blog "Compressor onderhoud"

In vergelijking met de oliegesmeerde compressor zie je dat de compressor geen olie gebruikt. De perslucht dat wordt uitgestoten is olievrij, dat is vooral prettig wanneer je bijvoorbeeld verf moet spuiten of kwetsbaar apparatuur schoon gaat blazen. Denk er wel om dat er waarschijnlijk wel water in de perslucht aanwezig is. Wil je echt zeker zijn van een geweldig resultaat, dan zul je verschillende filters moeten gebruiken om schone perslucht te krijgen, zoals olie/water afscheiders.

Diverse soorten olievrije compressoren

In deze serie zijn diverse compressoren verkrijgbaar met elk hun eigen kwaliteiten. Van compacte modellen tot een compressor met een drukvat van 100 liter!

Olievrije compressor draagbaar?

De meeste compressoren in deze serie zijn compact gebouwd, waardoor je de compressor ook eenvoudig mee kan nemen voor onderweg. Bepaalde compressoren zijn niet draagbaar omdat ze simpelweg te groot zijn, sommige van deze modellen hebben dan wielen om ze te verplaatsen, andere olievrije compressoren zijn bedoeld om simpelweg op hun plek te staan, vaak in een professionele compressor ruimte.

Geluidsarme olievrije compressor?

Wil je in stilte en met olievrije perslucht werken? Dan zijn er geluidsarme olievrije compressoren verkrijgbaar waarmee je een gemakkelijk te onderhouden compressor in huis haalt. Wil je meer informatie, bekijk dan onze low noise compressor pagina.

Waarvoor kan ik een olievrije compressor gebruiken?

Olievrije compressoren zijn geschikt voor diverse doeleinden waarbij je kan denken aan klussen als banden oppompen, boren en schoonblazen, maar er zijn ook compressoren geschikt voor (licht) pneumatische werkzaamheden. Deze machines zijn te verkrijgen in 12 volt, 24 volt en 230 volt en beschikken over een werkdruk van 6 of 8 bar.

Compressor olievrij, wat zijn de voordelen?

Om deze vraag te beantwoorden, hebben wij de voordelen hieronder op een rij gezet:

 • Doordat je alleen condens aftapt en de luchtfilters dient te vervangen is het een onderhoudsvriendelijke compressor;
 • Deze compressor is ook te verkrijgen in draagbare en stille varianten;
 • Verkrijgbaar in diverse voltages door het ruime aanbod;
 • Geen extra kosten met het aankopen van olie;
 • Nooit het risico lopen dat er een tekort aan olie is of de kwaliteit van de olie niet meer goed is.
Olievrije compressor Airpress

Olievrije compressor kopen?

Bekijk de verschillende olievrije compressoren uit ons aanbod. Alle compressors boven de €50-, worden gratis verzonden. Op elke compressor heb je standaard 2 jaar garantie, tenzij anders wordt aangegeven.

Heb je een vraag of wil je weten welke olievrije compressor bij de beoogde toepassing past? Neem gerust contact met ons op. Onze vestigingen beschikken niet over een balie of showroom, maar we staan je graag telefonisch of per mail te woord. Bel naar 058 284 6846 of stuur een e-mail naar info@airpress.nl.