• Gratis verzending vanaf € 100,- incl. BTW
  • Bestellingen worden binnen 3 werkdagen verzonden
  • Snelle service
  • Meer dan 60 jaar ervaring

Zandstraalpistolen

Zandstralen is de behandeling van het oppervlak van een object met behulp van glasparels of hoogovenslakken schuurmiddel en wordt met hoge snelheid op het oppervlak gestraald. Dit oppervlak wordt zowel gereinigd als opgeruwd tijdens het zandstraling proces. Zandstralen, ook gritstralen of kortweg stralen genoemd, is geschikt voor meerdere toepassingen, zoals oppervlaktestructuren of afbeeldingen maken door middel van sjablonen.

In onze webshop vind je niet alleen krachtige (schroef)compressoren die geschikt zijn voor zandstralen, maar ook zandstraalapparaten met een tankinhoud van 37,5 liter of 75 liter. Wanneer je wilt gaan zandstralen met een compressor, heb je diverse attributen nodig en moet je goed erom denken of de compressor krachtig genoeg is voor de klus.

Straalgritpistool 6-8 bar 1 l 250-300 l/min
€ 22,62 € 27,37
Straalgritpistool 6.5 bar 14 mm nozzle 1/4"
€ 58,33 € 70,58

2 producten

Zandstralen

Zandstralen wordt ook wel stralen of gritstralen genoemd, hieronder verstaat men het onder hogedrukspuiten van een straalmiddel op een voorwerp en heeft als doel om een laag van een voorwerp te schuren. Vroeger werd hiervoor kwartszand gebruik, maar dat is tegenwoordig verboden om te gebruiken. Hedendaags wordt gebruikt gemaakt van glasparels of hoogovenslakken (soort van grit). Zandstralen biedt in diverse situaties uitkomst, zo kun je verf of roest verwijderen van staal, kun je matteren van staal of glas, is het mogelijk om oppervlaktestructuren te creëren in glas of brons en ook afbeeldingen en tekst creëren door middel van sjablonen, bijvoorbeeld in grafstenen. Ook is het mogelijk om gevels schoon te maken met zandstralen.

Compressor met een grote capaciteit en groot drukvat

Voor zandstralen heb je een krachtige compressor nodig met een groot drukvat van minimaal 100 liter en een gemiddeld luchtverbruik van 270 l/min. Bij zandstralen heb je veel perslucht nodig om het object te bewerken en daarom heb je een grote buffer nodig waarin de perslucht wordt opgeslagen. Op onze pagina zandstralen met een compressor vind je meer informatie hierover.

Welke compressor aanschaffen voor zandstralen?

Welke compressoren zijn geschikt om te zandstralen? Airpress verkoopt meerdere compressoren die geschikt zijn voor deze toepassing. Deze compressoren beschikken allemaal over een ketelinhoud van minimaal 100 liter. Zo heeft de K 300-700S compressor uit de K-serie een ketelinhoud van 300 liter. Maar ook de HK 425-100 compressor is geschikt voor stralen en heeft een ketelinhoud van 100 liter.

Heb je als zandstraler continue perslucht nodig, bijvoorbeeld voor een straalcabine, dan is de schroefcompressor een goede optie. Schroefcompressoren zijn gebouwd om het persluchtsysteem continu te voorzien van perslucht en worden aangesloten op een drukvat. De APS 20 combi dry X schroefcompressor is bijvoorbeeld zeer geschikt voor het zandstraling proces. Doordat de schroefcompressor continu belast kan worden, kun je ervoor kiezen om een groter drukvat te nemen voor meer opslag van perslucht.

Meer weten over zandstralen?

Neem gerust contact op voor meer informatie. Omdat onze vestigingen niet over een showroom of balie beschikken, helpen we graag telefonisch of via de mail verder. Je kunt contact met ons opnemen door tijdens werkuren te bellen naar +31 (0)58 - 2 846 846 of een e-mail te sturen.