Slijpstenen en slijpschijven voor slijpers

Pneumatische slijpmachines, ongeacht het type en model, behoren tot de groep van veelzijdige werkplaatsgereedschappen. Dit komt onder andere door de constructie en efficiëntie die worden bepaald door de technische eigenschappen. Uiteindelijk wordt echter, net als bij veel andere pneumatische gereedschappen, de functionaliteit van de slijpmachine en het toepassingsgebied ervan bepaald door verschillende soorten extra accessoires, slijpstenen en borstels.

Wanneer je echt multifunctioneel gereedschap wilt waarmee je een breed scala aan oppervlaktebehandelingen kunt uitvoeren, heb je meer accessoires nodig voor jouw pneumatische schuurmachine. Hierdoor verminder je niet alleen het aantal gebruikte gereedschappen, maar verhoog je tegelijkertijd de gebruikswaarde van de apparatuur die je al hebt. En je verbetert de efficiëntie en effectiviteit van jouw werk. Aarzel niet! Rust je luchtschuurmachine uit met accessoires en benut zijn maximale functionaliteit!

9 producten

Van hoog naar laag sorteren
 1. Slijpstiften in koffer
  Slijpstiften in koffer 456265
  € 20,90 € 25,29
 2. Doorslijpschijf tbv 45433
  Doorslijpschijf tbv 45433 45433-52630
  € 3,69 € 4,46
 3. Fijne ijzerdraadborstel 11 mm
  Fijne ijzerdraadborstel 11 mm 45429-0511
  € 21,38 € 25,87
 4. IJzerdraadborstel 11 mm grof
  IJzerdraadborstel 11 mm grof 45429-0711
  € 21,38 € 25,87
 5. Fijne ijzerdraadborstel 23 mm
  Fijne ijzerdraadborstel 23 mm 45429-0523
  € 21,38 € 25,87
 6. Houder voor 11 mm draadborstel t.b.v. 45429
  Houder voor 11 mm draadborstel t.b.v. 45429 45429-6903WH
  € 21,38 € 25,87
 7. Rubberen borstel voor lamellenschuurmachine
  Rubberen borstel voor lamellenschuurmachine 45429-6903RW
  € 28,50 € 34,49
per pagina

Borstels voor slijpers - reinigt zelfs de diepste hoeken snel en efficiënt!

Borstels zijn populaire accessoires voor het reinigen van verschillende soorten oppervlakken als voorbehandeling. Ze worden meestal niet alleen gebruikt om vuil te verwijderen, maar ook om de oppervlaktestructuur te veranderen om deze voor te bereiden op verdere bewerking. Op deze manier kan je eenvoudig nieuwe verf, lak en andere coatings aanbrengen.

Het meest populaire is de staalborstel slijpschijf, zoals de langdraad borstels die voor vele toepassingen worden gebruikt door de doe-het-zelver, op de boerderij en in de werkplaats. Speciale draadborstels voor de pneumatische slijper zijn verkrijgbaar waardoor je gemakkelijker en sneller producten kan bewerken. Door de hoge toerentallen van de pneumatische slijpmachines in combinatie met de geselecteerde borstels zorgen voor een effectiever en grondiger reiniging van het oppervlak!

De staalborstel voor de pneumatische slijpers brengen echter veel meer voordelen met zich mee en geeft je een aantal extra mogelijkheden. Je werkt onder andere sneller en nauwkeuriger. Een bijkomend voordeel is dat het geschikt is voor diverse toepassingen. Met behulp van de slijpborstel verwijder je snel het hardnekkigste vuil en kan je efficiënt oude coatings van verschillende oppervlakken bewerken. Je kan zelf corrosie effectief bestrijden van verschillende soorten metalen en elementen. Maar het is nog niet alles!

Staalborstel voor slijpmachine - Airpress

In onze winkel vindt je ook draadschijfborstels (met een gat), vaak aangeduid als ijzerdraadborstels. Deze slijpaccessoires zijn onmisbaar voor het bewerken van moeilijk bereikbare plaatsen. Dankzij het compacte ontwerp verwijder je gemakkelijk roest of oude verfresten, zelfs uit de diepste hoeken.

Een staalborstel met rechte draad is perfect voor voor- en nabewerking, vooral voor randen, hoeken en allerlei uitsparingen op houten oppervlakken. Met een grove draadborstel met een rechte en licht gebogen draad aan de uiteinden, kan je kleine metalen oppervlakken effectief reinigen en zelfs opruwen! Je kan het ook gebruiken om verkleuring en corrosie na het lassen te verwijderen, evenals oneffenheden en bramen. De schuurborstels van de hoogste kwaliteit staaldraad garanderen lang en efficiënt werken.

Kies Airpress draadborstels en maak van jouw pneumatische schuurmachine een betrouwbaar hulpmiddel voor het reinigen van oppervlakken!

Slijpschijven van Airpress - niet alleen voor het snijden van metaal!

Schijf voor het snijden van metaal - schijven voor Airpress slijpers

Onder de accessoires voor slijpmachines zijn naast de bovengenoemde staalborstelschijven ook andere schijven, zoals slijpschijven (waaronder bijvoorbeeld lamellenschijven met een karakteristieke accordeonstructuur) en doorslijpschijven. Laatst genoemde zijn verreweg het populairst, omdat je daarmee de slijper eenvoudig omtovert tot een effectieve en uiterst handig snijgereedschap.

De mogelijkheden zijn uiteraard afhankelijk van het materiaal waaruit het gemaakt is. Diamantzaagbladen worden aanbevolen voor het zwaarste en meest geavanceerde werk met harde bouwmaterialen (zoals beton of kasseien). De meest universele schijven zijn korund, die perfect zijn voor zowel bouw- als renovatiewerkzaamheden, in timmer- en constructiewerkplaatsen, professionele auto- en carrosserieherstelbedrijven en thuisgarages.

Bij Airpress hebben we onder andere een korund doorslijpschijf van 75 mm, bedoeld voor de minislijpers die vaak gebruikt worden als metaalsnijders. Hiermee kan je probleemloos slijpen in metaal, staal (inclusief constructiestaal), gietijzer, plaatstaal, oppervlakken van laminaat of kunststof.

Dankzij de doorlooprand op de schijf en de mogelijkheid om te werken met snelheden tot 20.000 RPM, snijden de doorslijpschijven eenvoudig in het werkstuk en krijg je een efficiënte en nauwkeurige snede! Tijdens het productieproces vinden diepgaande tests plaats, wat garandeert dat je schijven koopt die niet alleen duurzaam, maar ook volkomen veilig zijn.

In ons aanbod hebben we ook slijpschijven die minder bekend zijn, namelijk de rubberen borstels voor een lamellenschuurmachine. Wil je een gelakte oppervlak schoonmaken, maar zonder risico op beschadiging? In dergelijke situaties komt dan de rubberen borstel voor de grinder goed van pas!

Afhankelijk van de gradatie kan je met rubberen borstel snel, effectief en veilig oppervlakken reinigen die gevoelig zijn voor krassen! Zo verwijder je eenvoudig onder andere lijmresten, oude stickers, afdichtingsmaterialen, siliconen resten en andere ongewenste coatings. En dit terwijl je het gereinigde oppervlak intact laat! Je gaat deze rubberen borstels waarderen bij renovatiewerkzaamheden, maar ook bij werkplaatswerkzaamheden die speciale zorg vereisen.

Zet in op functionaliteit! Probeer de Airpress slijpschijven en vergroot je mogelijkheden tot het maximum!

Rubberen schijf voor luchtslijper - Airpress
Airpress slijpstenenset

Slijpstenen mogen ook zeker niet ontbreken in de lijst met de meest functionele accessoires voor een pneumatische slijper. Deze stiftslijpstenen, afhankelijk van de gekozen steen en zijn eigenschap, zijn perfect voor zowel grove slijpwerkzaamheden als afwerking.

Slijpstenen voor pneumatische handslijpmachines zijn natuurlijk veel kleiner en hebben verschillende vormen, wat de mogelijkheden verder vergroot en je verder in staat stelt om zelfs moeilijk bereikbare oppervlakken heel precies te bewerken. Slijpstenen zijn erg populair bij gebruikers van pneumatisch gereedschap die door hun ontwerp zowel met stiftslijpers als met pneumatische boormachines gebruikt kunnen worden.

Bekijk onze slijpstiften set en zie hoe multifunctioneel jouw gereedschap kan zijn!

Alle borstels en schijven die wij aanbieden zijn geschikt voor Airpress luchtslijpmachines. Je kan ze ook gebruiken met pneumatische en elektrische machines van andere fabrikanten, op voorwaarde dat de afmetingen en uitrustingsvereisten hetzelfde zijn.

Let op!